zwanger


Echo

Bij het eerste bezoek aan de verloskundige geeft zij aan, wanneer een afspraak gemaakt kan worden voor de eerste baby echo. Een echo kan zowel inwendig als uitwendig worden gedaan.

Tot ongeveer 8 weken zwangerschap wordt een echo inwendig gedaan. Hierbij moet je denken aan een echoscopisch apparaat in de vorm van een dildo die wordt ingebracht. Dit is voor de vrouw niet pijnlijk en brengt geen risico's voor de ongeboren baby met zich mee. Bij een uitwendige echo wordt een soort staafstethoscoop over haar onderbuik, die ingesmeerd wordt met flink wat gel, heen gegleden.

Beide apparaten zenden voor ons onhoorbare geluidsgolven uit. Deze geluidsgolven weerkaatsen in de buik en worden omgezet in een ruizig zwart-wit beeld.
Hebt niet de illusie dat je ineens duidelijk een baby op het scherm ziet. Echter, met wat uitleg hier en daar herken je toch ineens de contouren van een nieuw leven. Een hartslag kan zichtbaar en hoorbaar zijn. Het zien van dit nieuwe leven, jouw kind, is bijzonder. Nu gaat het echt tot je door dringen: ik ga papa worden.


Lees meer over de pretech of 3D echo >

 

Babynamen top 10


1.   Daan                  1.   Sophie
2.   Tim                     2.   Lieke
3.   Jayden               3.   Julia

De Nederlandse babynamen top 10 >

Zwanger rakenzwangerbevallenbabypapa regelt