Luiers verschonen
De baby verschonen is in den beginnen een project. Het liefst doe je het met zijn tweeën, omdat je altijd handen te kort schijnt te komen. De luier verschoon je telkens als jouw baby geplast of gepoept heeft. Dit houdt in dat een baby zo'n zeven luiers per dag verbruikt. Kassa.

Luiers verschonen vraagt niet alleen om financieel management, dan wel om time management. Baby's poepen altijd op onmogelijke momenten; niet alleen tijdens de borstvoeding of jouw avondeten, ook als je net op het punt staat de deur uit te gaan of onderweg in de auto. Lekker. En ben je in het gelukkige bezit van een zoon, dan ben je niet de eerste vader die verrassend ondergeplast wordt tijdens het luier verschonen.


Mini-cursus luiers verschonen:

  1. Na of tijdens een voeding wordt altijd geplast dan wel gepoept en dient de luier verschoont te worden. Voor met name een poepluier geldt: direct verschonen. De babyhuid is zo teer dat al snel wondjes op de billen onstaan door het poepvocht.

    Tip  Bij een nachtvoeding kan je de luier ook voor de voeding vervangen. Hierdoor wordt de baby goed wakker van en drinkt dan beter.

  2. Verschoon op een stabiele ondergrond. Bij voorkeur op een aankleedkussen / verschoningskussen . Dit kan op bed of commode / verschoontafel zijn, maar in de box (hoge stand) of op de grond zijn, in verband met onverwachts wegrollen van de baby, vaak nog betere plaatsen. Let bij het verschonen van de baby op de grond dat de kleine niet op de tocht ligt.

  3. Leg voor de verschoning de volgende zaken klaar, zodat je niet hoeft weg te duiken om nog iets te hoeven pakken als je alleen bent. Je bent niet de eerste waarbij de baby wegrolt (doet ie anders nooit!). Klaarleggen voor aanvang:

    - Luiers (luier dus in meervoud, want de luier die je net hebt gewisseld, wordt ter plekke vol gepoept en dan kan je het project herhalen)
    - Billendoekjes of bij verschonen met water: een dubbelbakje met lauw water, een 'spuuglapje' (een washandje is te dik), een hydrofiele luier om af te drogen (=soort theedoek, want handdoek is te dik om goed de plooien af te drogen)
    - Billencreme (zinkzalf of sudocreme) voor luieruitslag
    - Rompertje (die jouw baby aan heeft, kan deels onder de poep of plas zitten)
    - Kleertjes (zie vorige punt)
    - Handdoek (als de boel wordt ondergeplast)

    Tip  Wees erop bedacht dat jouw baby (nog een keer) gaat plassen als je de luier hebt losgemaakt. Dit is bijna een standaard gegeven! Maak de luier dus eerst losjes los en laat hem nog een beetje om zitten voor een paar tellen.

  4. Het schoonmaken. Babyjongen: maak ook schoon onder het piemeltje, maar laat de voorhuid zitten, die zit nog verkleeft. Zorg bij het sluiten van de luier dat het piemeltje naar beneden wijst! Babymeisje: maak schoon van voor naar achteren om poep niet in de vagina te smeren. Maak tussen de schaamlipjes schoon voor wat je ziet, ze hoeven niet ver uit elkaar geduwd te worden. Smeer zonodig crème op rode gedeeltes.

    Tip  Zinkzalf of Sudocreme is onmisbaar voor rode en/ of kapotte babybillen en babygeslachtsdelen. Dit is een witte helende en verzachtende crème geschikt voor de tere babyhuidje , die je er dik op mag smeren en een zeer snelle genezing geeft bij baby huiduitslag. Kan geen talkpoeder tegenop.

  5. Luier omdoen. De "leuke" afbeelding op de luier hoort aan de voorkant te zitten. Een luier moet niet te strak, maar ook niet te los zitten.

  6. Sluit het rompertje. Het rompertje is om de luier beter op de plaats te houden.

  7. Kleren aan en gefeliciteerd, een schone baby! Gooi de luier pas weg als je jouw baby hebt weggelegd.luiers verschonen
 

Babynamen top 10


1.   Daan                  1.   Sophie
2.   Tim                     2.   Lieke
3.   Jayden               3.   Julia

De Nederlandse babynamen top 10 >

Zwanger rakenzwangerbevallenbabypapa regelt