bevallen


Weeën

Een overduidelijk teken dat de bevalling in aantocht is, zijn weeën. Weeën zijn er in verschillende soorten. Zo zijn voorweeën, weeën die nog niets met de bevalling te maken hebben, maar wel het einde van de zwangerschap aankondigen. Deze weeën zijn geheel onschuldig. Het is niet bekend wat het lichamelijke nut is van dit soort weeën. Het is goed mogelijk dat een vrouw, achteraf gezien, twee weken voor de bevalling voorweeën heeft. Dit zijn lichte weeën die het meest lijken op een lichte menstruatiekramp.
Veel vrouwen vragen zich af hoe ze nu weten dat wat ze voelen een wee is. Zij kunnen gerust zijn. In die zin, dat de natuur het zo heeft geregeld dat ook al heeft zij nog nooit eerder een wee gevoeld, op het moment dat de weeën beginnen zij instinctmatig weet dat dat weeën zijn. Natuurlijk er zijn altijd uitzonderingen.
Als de weeën beginnen zullen ze steeds regelmatiger komen en steeds pijnlijker worden. Er is geen richtlijn af te geven hoe lang de daadwerkelijke bevalling nog duurt na de aanvang van de weeën. Bij de ene vrouw duurt het slechts drie uur. Bij een andere vrouw kan het nog vijfendertig uur duren voordat de baby ter wereld is.
Een echte wee duurt ongeveer zestig seconden. Bij een eerste bevalling kan de verloskundige gebeld worden als de heftige weeën een tijd om de vier of vijf minuten komen.

Weeën kunnen ook op diverse manieren kunstmatig worden opgewekt. De reden hiervoor kan zijn omdat de natuurlijke weeën wegvallen of niet krachtig genoeg zijn om de baby ter wereld te brengen en/ of de bevalling te lang gaat duren. 

 

Babynamen top 10


1.   Daan                  1.   Sophie
2.   Tim                     2.   Lieke
3.   Jayden               3.   Julia

De Nederlandse babynamen top 10 >

Zwanger rakenzwangerbevallenbabypapa regelt