baby


Voeding baby 8 maanden

Rond de 8 maanden is jouw baby toe aan brood. Begin met de lichte soorten, zoals tarwebrood. Geleidelijk aan kan overgestapt worden op de donkere soorten brood. Het best kan een boterham van een dag oud gegeven worden. Het brood is dan wat droger en is beter te verwerken voor jouw kind. Het plakt dan minder aan het gehemelte vast. Een beetje margarine met weinig verzadigd vet kan op de boterham gedaan worden. Mocht het eten van broodkorsten nog problemen opleveren, kunnen deze gedoopt worden in opvolgmelk. Gewone melk wordt tot het eerste levensjaar afgeraden. Hier zit te weinig ijzer in en te veel eiwitten en zout.

Door de voedingen vervallen melkvoedingen. Zorg er voor dat jouw baby minimaal 500 ml opvolgmelk per dag binnenkrijgt. Bij minder dan 300 ml opvolgmelk per dag wordt geadviseerd vitamine D bij te geven. Het is wel van belang dat jouw baby voldoende vocht drinkt.

Voor een (zoutloze) maaltijd van rond de 200 gram, zijn nog niet alle groeten zijn geschikt. Rauwkost bijvoorbeeld is moeilijk te verteren. Andere groenten zoals boerenkool; prei; rode kool; savooien kool; ui en witte kool worden ook nog afgeraden in verband met gasvorming in de darmen.
Het eten hoeft niet meer zo heel fijn van structuur meer te zijn. Geprakte groeten met kleine zachte stukken is prima. Vlees of kip is vaak nog te taai en verdient het om nog tot zeer fijne stukken gemaakt te worden.

Voedingsschema baby 8 maanden 

Eten baby 8 maanden :
Geschikt vlees/ kip/ vis: alles, mits goed gekookt of gestoofd en zeer fijn gemaakt
Geschikt fruit: alles, gepureerd of zeer kleine stukken
Geschikte groeten : bloemkool; broccoli; bruine bonen; courgette; pompoen; snijbonen; sperziebonen; witlof; witte bonen; wortel,
Geschikte groeten (max. 2x pw): andijvie; bleekselderij; Chinese kool; koolraap; paksoi; rode bieten; sla; spitskool; spinazie; venkel, waterkers.

Ook geschikt: ei; (baby)koek; pasta.

Drinken baby 8 maanden :
Groene thee
Slappe gewone thee
Aangelengd diksap
(gekookt) water

Lees meer over voeding baby 9 maanden >

“papa worden’tip

Leg stukjes groeten neer voor jouw kind om deze zelf te laten eten. De nieuwsgierigheid wint het vaak van de eventuele afkeer van het eten.

 

Babynamen top 10


1.   Daan                  1.   Sophie
2.   Tim                     2.   Lieke
3.   Jayden               3.   Julia

De Nederlandse babynamen top 10 >

Zwanger rakenzwangerbevallenbabypapa regelt