zwanger raken


Ovulatietest

Een ovluatietest moet niet verward worden met een zwangerschapstest. Met een ovulatietest kan bepaald worden wanneer het voor de vrouw een gunstige periode is om zwanger te raken.
Het meet simpelweg op welk tijdstip een eisprong zal plaatsvinden. Ongeveer 24 tot 36 uur voordat de eisprong plaatsvindt, neemt in de urine van de vrouw de hoeveelheid van het Luteïniserend hormoon (LH) toe. Dit hormoon bereidt het baarmoederslijmvlies voor op de mogelijke innesteling van een bevruchte eicel. Gedurende het grootste deel van de menstruatiecyclus is het gehalte LH in het vrouwenlichaam zeer laag. Vlak voor de ovulatie stijgt het LH sterk. Het gehalte wordt dan meetbaar in de urine. De test meet of veel van dit hormoon in de urine aanwezig is. De ovulatie vindt gewoonlijk plaats binnen 24 tot 48 uur nadat het gehalte LH in de urine op z'n hoogst is. De kans dat de vrouw bij het hebben van sex dan zwanger raakt, is het grootst.

Voeg daar de andere manieren die een zwangerschap kunnen bevorderen  aan toe en je dekt jezelf, of liever gezegd de dame, optimaal in.

Een ovulatietest kan een vrouw thuis uitvoeren. Dergelijke tests zijn ‘vrij’ verkrijgbaar bij de apotheek of anders heeft bijna iedere drogist deze in het schap liggen. Via internet zijn de tests ook te koop. De gebruiksaanwijzing is eenvoudig. De uitslag van de test is na vijf minuten bekend. Bij laboratoriumtests bleek het testresultaat in meer dan 99% van de gevallen juist te zijn. Een ovulatietest is nauwkeuriger dan de temperatuurmethode. Deze laatste is ook een manier om te bepalen wanneer de tijd rijp is sex te hebben met positief resultaat. Met de temperatuurmethode wordt namelijk pas achteraf vastgesteld dat de ovulatie heeft plaatsgevonden.ovulatietest

 

Babynamen top 10


1.   Daan                  1.   Sophie
2.   Tim                     2.   Lieke
3.   Jayden               3.   Julia

De Nederlandse babynamen top 10 >

Zwanger rakenzwangerbevallenbabypapa regelt