baby


Voedselallergie

Voedsel overgevoeligheid

Indien allergie in jouw familie voorkomt, zal hoogstwaarschijnlijk een arts of iemand van het consultatiebureau je adviseren om jouw baby voor de zes maanden geen bijvoeding te geven. Dit om allergie tot het minimum te beperken. Baby’s kunnen in de eerste maanden gevoelig op eiwitten reageren. Een veel gehoorde allergie bij een baby is koemelkallergie. Wanneer jouw baby echt goed hapt, geef dan per keer één voedingssoort. Hierdoor is eenvoudiger overgevoeligheid voor een bepaalde voeding te achterhalen.

Glutenallergie

Gluten zijn eiwitten die met name in graanproducten voorkomen. Vermijt zeker tot het eerste halve levensjaar geen brood, koek, pap of pasta als die gerst, haver, rogge, spelt of tarwe bevatten. Een eerste stap in de richting naar vastere voeding is rijstebloempap. Rijstebloem is glutenvrij.
Producten zonder gluten: rijst; maïsmeel; maïzena; boekweit. Veel babykoeken zijn glutenvrij. Dit staat altijd op de verpakking van de fabrikant vermeld.

Eiwitten

Kinderen die gevoelig zijn voor eiwitten, kunnen speciale opvolgmelk vinden in de schappen van de supermarkt. De gevoeligheid kan zich onder andere uiten in rode vaak schilverige plekken die meestal jeuken. Het lijkt vaak op eczeem. De meest voorkomende plekken zitten op armen, benen en lijf. Meestal niet in het gezicht en billen. In sommige gevallen wil ook de hypo allergene melk uit de supermarkt niet helpen. In dat geval is het raadzaam om via de huisarts een specialist naar jouw baby te laten kijken. Op recept is speciale hypo allergene babyvoeding te verkrijgen, speciaal voor baby's waarbij koemelk allergie is geconstateerd.
Let ook op bij het geven van babykoek. Veel babykoeken zijn eiwitvrij, maar niet allemaal. Dit staat altijd vermeld op de verpakking van de fabrikant. Wees alert bij het geven van vis. Hier zitten veel eiwitten in en dit wil vaak allergische reacties oproepen.

 

Babynamen top 10


1.   Daan                  1.   Sophie
2.   Tim                     2.   Lieke
3.   Jayden               3.   Julia

De Nederlandse babynamen top 10 >

Zwanger rakenzwangerbevallenbabypapa regelt