zwanger raken


Zwangerschapstest

Het vermoeden is daar: ze is zwanger!

Diverse zwangerschapsvoortekens kunnen ogenschijnlijk aan de oppervlakte sluimeren. Een zwangerschapstest kan uitkomst bieden om meer zekerheid in de zaak te krijgen.

De betrouwbaarheid van zwangerschapstests zijn zeer hoog, maar het moment van uitvoeren van een test is van cruciaal belang.Zo moeten zwangerschapstests bijvoorbeeld nooit de dag na de daad gedaan worden. Dat moment van testen is te vroeg. Een zwangerschapstest zal dan aangeven dat er van een zwangerschap geen sprake is, terwijl in werkelijkheid het tegenovergestelde het geval kan zijn.

Vanaf het moment dat jouw dame zwanger is, wordt in haar lichaam het zwangerschapshormoon  hCG (human Chorion Gonadotrofine) aangemaakt. In het begin is er nog nauwelijks aanwijsbaar hCG in haar lichaam aanwezig, pas na verloop van tijd wordt dit meer. Alle zwangerschapstests berusten op het aantonen van dit hormoon. Om een idee te geven; na vier weken zwanger zijn is de hCG-waarde 37, na vijf weken is dit 373, na zes weken is de waarde gestegen naar 7084.

Bij drogist of apotheek zijn diverse soorten zwangerschapstests ‘vrij’ verkrijgbaar. De bijsluiters leiden je eenvoudig stap voor stap tot het juist uitvoeren van een test. Als jij het juiste moment van testen bepaald, weet je in een wip of er zwangerschap in het spel is of niet.

 

Babynamen top 10


1.   Daan                  1.   Sophie
2.   Tim                     2.   Lieke
3.   Jayden               3.   Julia

De Nederlandse babynamen top 10 >

Zwanger rakenzwangerbevallenbabypapa regelt