baby


Nieuwsfeit Kind & Voeding

Later grote kans op overgewicht als jouw kind tussen 2 en 6 jaar snel dik wordt, volgens jeugdarts De Kroon aan medisch VU Amsterdam. Onderzoeksresultaat ism TNO op 12-2-2010. Ouders spelen belangrijke rol bij eetpatroon in peuterjaren. Voorkom dik worden, en jouw kind wordt gezond oud.
Voeding baby 7 maanden

Bijvoeding voor een baby van 7 maanden is een kleine warme (zoutloze) maaltijd van rond de 200 gram. Dit ter vervanging van een melkvoeding. Ook pap kan gegeven worden ter vervanging van een melkvoeding. Gebruik opvolgmelk voor het maken van pap. Begin bij het geven van pap met rijstebloempap en bouw het langzaam op tot grovere pap.

Stap geleidelijk van gepureerde groeten over op zeer fijn geprakte groeten. Hierdoor leert jouw kind te kauwen ook al heeft jouw kind nog geen kiezen. Het vlees of kip kan je in plaats van pureren, met de staafmixer tot zeer kleine stukken malen of zeer fijn snijden. Hard fruit kan het best nog gepureerd worden. Zacht fruit kan best in kleine stukken aangeboden worden. Je kan proberen jouw kind van een banaan af te laten happen.

Brood

Tegen heet einde van de 7 maanden kan gestart worden met het geven van een korstloze boterham. Het eten tot op heden is steeds goed gepureerd geweest en ook de koek die jouw kind tot nu toe heeft gegeten, smelt redelijk weg in de mond. Een boterham eten is letterlijk andere koek.
Aanvankelijk kunnen de korsten van het brood gelaten worden. Geleidelijk aan kan het eten met korst geprobeerd worden. Een baby vindt het ook heerlijk om alleen op broodkorst te sabbelen. Blijf in alle tijden wel bij jouw kind als koek of een broodkorst wordt gegeven.
Door de bijvoeding vervalt een melkvoeding. Het is dus van belang dat jouw baby wel voldoende vocht binnenkrijgt. Geef tot het eerste levensjaar geen gewone melk bij de boterham. Hier zit te weinig ijzer in en te veel eiwitten en zout.

Voedingsschema baby 7 maanden

Eten baby 7 maanden :
Geschikt vlees/ kip/ vis: alles, mits goed gekookt of gestoofd en zeer fijn gemaakt
Geschikt fruit: alles, gepureerd of zeer kleine stukken
Geschikte groeten : bloemkool; broccoli; courgette; pompoen; snijbonen; sperziebonen; witlof; wortel.
Geschikte groeten (max. 2x pw): andijvie; bleekselderij; Chinese kool; koolraap; paksoi; rode bieten; sla; spitskool; spinazie; venkel, waterkers.

Ook geschikt: ei; (baby)koek; pasta.

Drinken baby 7 maanden :
Groene thee
Slappen gewone thee
Aangelengd diksap
(gekookt) water

Lees meer over voeding baby 8 maanden >


Tips van Papa worden

Tip 1

Om te zorgen dat jouw kind genoeg eetlust heeft voor een maaltijd. Zorg dat jouw kind niet te moe is, niet veel heeft gedronken of een tussendoortje heeft gehad vlak voor het eten.

Tip 2

Geef brood van een dag oud. Het brood is dan droger, waardoor jouw baby het beter kan verwerken. Het plakt dan een stuk minder aan het gehemelte vast.

 

Babynamen top 10


1.   Daan                  1.   Sophie
2.   Tim                     2.   Lieke
3.   Jayden               3.   Julia

De Nederlandse babynamen top 10 >

Zwanger rakenzwangerbevallenbabypapa regelt