zwanger


Zwangerschap week 6

6 weken zwangerDe klomp cellen is in week 6 , zes millimeter. In deze tweede maand van de zwangerschap wordt het gekromde wormpje een embryo genoemd. De vrucht heeft niet echt een gezicht.
Doordat de cellen aan de achterkant van de embryo zich sneller ontwikkelen dan aan de voorzijde, krult de embryo op. Hierdoor krijgt het een vorm die het meest lijkt op een gekookte cocktailgarnaal met een groot gebogen hoofd. Het uiteinde lijkt ook het meest op een staart. Op de plaatsen waar de armen en benen komen, vormen zich knobbels.

In zwangerschapsweek 6 verandert de stengel waarmee het bevruchte eicel zich in de baarmoederwand had geworteld, in een navelstreng met bloedvaten. Aan het eind van deze week krijgt het embryo een eigen bloedcirculatie.
                                                                                                                         6 weken zwanger

In de borstholte wordt een hart gevormd dat nu nog twee hartkamers heeft van de uiteindelijke vier. Het hart van het embryo klopt, onhoorbaar. Het embryo heeft ook een buikholte waarin de inwendige organen zoals lever, nieren en maag aanwezig zijn. Wat dat betreft is moeder natuur, meesterlijk. De huisarts kan aan de baarmoeder voelen dat een zwangerschap gaande is. De baarmoeder is iets gegroeid en gezwollen en heeft nu de grootte van een mandarijn.

Lees verder in zwanger week 7 >

Papaworden.nl weektip

Kijk niet vreemd op als zij ’s avonds vroeg naar bed wil. Dit ligt niet aan jou, maar ze valt bijna letterlijk om van de slaap. Kom je wat later thuis en ligt zij fijn uitgestrekt op de bank de boel de boel latend, bedenk dan dat het geen luiheid is van haar zijde. In haar groeit een klein energievretertje. Met name in het begin van de zwangerschap wordt zij niet ontzien wat dat betreft. Je ziet aan de buitenkant wel niets aan haar, maar zij moet nu een extra fabriek draaiende houden. Het zou mooi zijn wanneer zij overdag af en toe kan rusten om bij te tanken, want dat heeft ze nu hard nodig.

< Terug naar zwanger week 5

Zwangerschap per week 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 

 

Babynamen top 10


1.   Daan                  1.   Sophie
2.   Tim                     2.   Lieke
3.   Jayden               3.   Julia

De Nederlandse babynamen top 10 >

Zwanger rakenzwangerbevallenbabypapa regelt